Υγειονομική "βόμβα" στο 6ο ΔΔ- Παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη στην βουλή


Δραματική είναι η κατάσταση η οποία επικρατεί στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στις γειτονιές του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος. (πλατεία Αμερικής, πλατεία Βάθης, άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατησίων, Μουσείο, κτλ) εξ αιτίας της υγειονομικής βόμβας των λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Επικαιρη Ερώτηση του Θάνου Πλεύρη «Έντονο πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής εξ αιτίας της παρουσίας κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο των Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία παρατηρείται αύξηση του AIDS κατά 580 %, αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων εξ αιτίας της παράνομης πορνείας στην περιοχή, αύξηση των υψηλής μεταδοτικότητας ασθενειών, αύξηση της ηπατίτιδας, της φυματίωσης και της ψώρας.

Εξ αιτίας δηλαδή των λαθρομεταναστών έχει μεταβληθεί πλήρως ο επιδημιολογικός χάρτης του κέντρου των Αθηνών, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως δεν είναι δυνατόν οι κεντρικές πλατείες των Αθηνών να μετατρέπονται σε υπαίθρια ιατρεία για λαθρομετανάστες, γεγονός το οποίο μεγαλώνει το πρόβλημα γκετοποίησης και εγκληματικότητας που ήδη υφίσταται στις συγκεκριμένες περιοχές. Επιπλέον τόνισε πως η παρουσία των μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στις περιοχές αυτές ουσιαστικά δίνει κίνητρο στους λαθρομετανάστες για να παραμείνουν εκεί, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή πολιτική αντικινήτρων, με στόχο την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.
Ο κ. Μπόλαρης δεσμεύτηκε να δώσει στην δημοσιότητα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για το πρόβλημα στο τέλος του έτους, όταν και θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: