Συγκέντρωση κατοίκων και αντιεξουσιαστών στην πλατεία Αμερικής

Η πολύπαθη πλατεία Αμερικής είναι μια από τις κεντρικότερες περιοχές της Αθήνας που πλαισιώνεται από τα όμορφα και πλούσια κτίρια της οδού Πατησίων με φόντο την μεγαλοπρεπή Ακρόπολη. Η περιοχή αυτή τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται από τις ασχημονίες ενός ετερόκλητου και ασυνάρτητου πλήθους μεταναστών, αλλά και από την αδιαφορία των δημοτικών και κυβερνητικών αρχών. Μόλις χθες έλαβε χώρα ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ ομάδας πολιτών που συγκεντρώθηκε στην πλατεία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποβάθμιση της περιοχής και για το μνημόνιο και ομάδας πολιτών υπέρ των μεταναστών. Σημειώνεται πως η προκήρυξη που καλούσε τον κόσμο σε συγκέντρωση ήταν ανυπόγραφη, το γεγονός αυτό εγείρει αμφιβολίες για το ακομμάτιστο και αυθόρμητο της ενέργειας, καθώς είναι γνωστή η τακτική εξωκοινοβουλευτικών ακραίων ομάδων για παρείσφρηση στην πολιτική διαδικασία μέσω προβοκατόρικων ενεργειών που οξύνουν την πόλωση και την αναταραχή. Η προκήρυξη αυτή έγινε αφορμή για να προκηρυχθεί αντισυγκέντρωση από τα μέλη οργανώσεων πιθανώς του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεων που πρόσκεινται φιλικά προς τους μετανάστες. Το αποτέλεσμα για τους κατοίκους ήταν να καταληφθεί η πλατεία και η Πατησίων στο ύψος της πλατείας από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις για να χωριστούν από τα βόρεια οι δυνάμεις υπέρ των μεταναστών και από τα νότια οι δυνάμεις υπέρ των Ελλήνων κατοίκων. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς πιστεύουμε πως η αναταραχή δεν ωφελεί τους κατοίκους, επιπλέον τους απωθεί από την ενασχόληση με τα κοινά. Η περιοχή δεν χρειάζεται προστάτες ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά. Το πρόβλημα των μεταναστών πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από ευρεία συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων που το αναγνωρίζουν ως πρόβλημα. Δεν είναι υπόθεση ούτε μιας πλατείας ούτε ενός δρόμου ούτε καν μιας πόλης. Επιτέλους, η παράνομη μετανάστευση είναι ένα ευρύτερο ζήτημα εθνικής σημασίας που απειλεί πέρα από την καθημερινότητά μας και την ίδια την υπόσταση του έθνους και του κράτους μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς σε καμία πόλη σε καμία πλατεία.
Είναι εθνική ευθύνη του κάθε Έλληνα που θέλει να είναι πραγματικός πατριώτης για πανστρατιά και συνεννόηση. Για να μπορεί ο Έλληνας σε κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά να είναι πραγματικά ελεύθερος από κάθε παράνομο και κάθε ταραξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: